02 93209 68, 0888 832 172 English

Новини

Семинар по проект Обърнати уроци чрез мултимедийни обогатени симулации и разработване на електронни умения за учители и обучаеми в областта на професионалното образование и обучение с цел повишаване на пригодността за заетост сред младежите““ или накратко

На 10 септември 2019 г. компанията ИТ Свят в сътрудничеството с Българската асоциация на мрежовите технологии организира мултиплициращо събитие с цел разпространение на проекта „Обърнати уроци чрез мултимедийни обогатени симулации и разработване на електронни умения за учители и обучаеми в областта на професионалното образование и обучение с цел повишаване на пригодността за заетост сред младежите““ или накратко E- класове.
Проектът се финансира по програма Еразъм +, Ключова дейност 2, Стратегическо партньорство в ПОО, 2017-1-RO01-KA202-037344. http://e-classes.eu/

Тридесет и един учители от 20 професионални училища в цялата страна бяха запознати с електронната платформа на проекта https://edu.e-classes.eu , 40-те мултимедийни урока по различни технологични дисциплини, интервютата за кариерно ориентиране, създадени в рамките на Проекта.

Обърнатият урок предполага, че учителят подготвя теоретичната част на урока като видео материал, до който учениците имат достъп, преди да дойдат в час. По този начин по време на уроците те имат повече време за дискусии, практически упражнения и др. Очаква се методологията за обръщане на класове да повиши мотивацията на учениците, както и да ги направи по-активни в час и да постигнат по-добри резултати.

Спас Костов от ИТ Свят даде на участниците подробна информация за платформата и как учителите могат да се възползват от всички ресурси на проекта. Материалите са достъпни за всички с потребителско име и парола и специален достъп за администриране ще бъде предоставен на тези учители, които биха искали да качат свои материали и да ги споделят с други учители и ученици.

Яна Анастасова, една от учителите, които участваха в проекта и разработиха 5 обърнати урока по ИТ, сподели своя опит с участниците в събитието, запознавайки ги с процеса на създаване на обърнатите уроци, тестове, упражнения. както и груповите дискусии, организирани в час.

Теодора Борисова от БАМА говори за кариерната ориентация на учениците с акцент върху меките умения и повишаване на мотивацията на учениците в училище.