02 93209 68, 0888 832 172 English

Новини

Mеждународно ИКТ състезание - 07 май 2022 г.

На 07 май 2022 г. от 12 ч.  ще се проведе международно състезание по ИКТ.

Състезанието е предназначено за ученици на възраст 16-19 г. и ще бъде в две направлениякомпютърни мрежи и компютърни технологии, като за участниците в първото напрвление е препоръчително да са завършили CCNA, а за второто – курса IT Essentials. Разбира се, в състезанието могат да се включат и ученици, които са запознати със съответните технологии, макар и да не са се обучавали в Сиско академия. Това е чудесен начин да тестват знанията си, да придобият опит в явяването на изпити и да проверят, къде се намират по ИКТ умения в международен план.

 Състезанието ще се проведе онлайн, като участниците могат да се включат от компютъра си вкъщи, но трябва да са с включени камери.

  1. Всеки ученик може да вземе участие само в едното направление, той като състезанието ще се проведе едновременно и за двете нпаравления.
  2. Състезанието по мрежи ще се състои от теоретична и практическа част. Всеки участник се явява и на двете части, като за практическата част трябва да има инсталиран на компютъра си Packet Tracer - симулатор на мрежови устройства.
  3. Състезанието в направление „Компютри“ миналата година се е състояло само от теоретична част.
  4. Състезанието ще се проведе на 07 май, от 12 ч.  
  5. Регистрацията за състезанието ще бъде отворена до 05 май на https://concurs.acadnet.ro