02 93209 68, 0888 832 172 English

Новини

Cisco отделя 225 милиона долара за борба с COVID-19

Cisco обяви, че отделя 225 милиона долара за помощ в борбата срещу COVID-19 (коронавирус). Съобщението направи председателят на Cisco и изпълнителен директор Чък Робинс в публикация в блога в неделя вечер.


„Като част от нашия ангажимент ние отделяме 8 милиона долара в брой и 210 милиона долара продукт за глобален отговор на коронавируса. Ние съсредоточаваме тези ресурси върху подкрепа на здравеопазването и образованието, в отговор на правителството и критични технологии“, пише Робинс. Част от това ще отиде във Фонда на Организацията на обединените нации за солидарност за реагиране, подкрепящ усилията на Световната здравна организация (СЗО) в световен мащаб за предотвратяване, откриване и управление на разпространението на COVID-19. "

Cisco също така обединява своите 77 000 служители и ги осигурява да предоставят всичко възможно, за да помогнат на партньорите от общността на първа линия.

„Чрез нашата програма за цифрово ускорение на страната (CDA) ние предоставяме финансиране за държавните ръководители, правителствените агенции и бизнеса за бързо внедряване на технологични решения, свързани с COVID-19. Ние също така даваме възможност на онези, които са на първа линия, с достъп до нашите критични технологии с нашите безплатни предложения от Webex и сигурност “, добави Робинс.

И към днешна дата Робинс посочи, че компанията помага за осигуряване на над 2,2 милиона души онлайн и е улеснила срещи за виртуални отговори за френските, канадските, германските, колумбийските и други правителства по света.


И за да подкрепи това, Фондация Cisco стартира кампания за отпускане на безвъзмездни средства от 5 милиона долара и съпоставяне на средствата.

Освен това Cisco създаде няколко фонда за подкрепа на редица неправителствени организации в APJC, EMEAR, Америка и зоната на залива Сан Франциско.

Cisco също така стартира 72-часова служба в подкрепа на кампанията, наречена „Да дадем заедно“. тази седмица, за да насърчим даренията за фондове и да видим колко могат да бъдат събрани за няколко дни.

„Толкова съм развълнуван да видя, че нашите екипи работят практически в подкрепа на тези каузи. За да подкрепи това, Фондация Cisco стартира кампания сред служителите си за събиране на 4 милиона долара и отпуска 1 милион долара допълнителни субсидии, за да помогне на нестопанските партньори “, обясни Робинс.

На местно ниво Cisco работи в тясно сътрудничество с фондацията на общността на Силиконовата долина, и лидери от редица технологични компании. Над 30 изпълнителни директори се събраха миналата седмица и обещаха подкрепа за тези организации заедно с редица други в района през следващите дни и седмици.

Cisco и няколко други компании също обявиха програма за финансова помощ за милиони долари за хора в риск.